SailFlow Nieuws

SailFlow Nieuws

Nieuws

Hieronder vind je de laatste nieuwtjes over SailFlow: het aanbod, de evenementen, de resultaten, ...

Op zoek naar verkoeling?

KalenderPosted by Chris Fri, July 03, 2015 13:20:14
Ook volgende week zal de zon van de partij zijn. Ben je op zoek naar verkoeling, ga op de Noordzee zeilen. Een leuke uitstap, waarbij je de kust eens vanuit een heel ander perspectief kan bekijken. Aktief, verfrissend en tegelijk ontspannend!
Kijk op onze site voor de verschillende mogelijke uitstappen en data.

  • Comments(0)//nieuws.sailflow.be/#post7

Meertalig, niet alleen op de boot

EvenementenPosted by Chris Thu, June 11, 2015 21:41:54
We hebben regelmatig incentives of uitstapjes waarbij de voertaal Frans of Engels is. Dus wordt het ook tijd om onze site meertalig te maken. Rendez-vous 7 juillet pour le nouveau site multilingue! smiley
  • Comments(0)//nieuws.sailflow.be/#post6

Strak buikje

De bootPosted by Chris Sat, June 06, 2015 13:22:19
Woensdag ging de Moonlight Shadow eventjes uit het water om zijn buikje te laten schrobben. Na een winter zeilen op de Grevelingen en twee maanden in Nieuwpoort was er weer wat algenaangroei en stonden er ook flink wat pokken op de kiel. Het viel best mee na meer dan 8 maanden in het water, maar was toch ook wel te voelen aan de snelheid. Nu zijn we helemaal klaar voor de komende wedstrijden en events!  • Comments(0)//nieuws.sailflow.be/#post5

Een hete dag op het water

EvenementenPosted by Chris Sat, June 06, 2015 12:18:53
Vrijdag 5 juni, in het binnenland wordt het bakken, en ook aan de kust belooft het een warme dag te worden. Zelfs op zee was short en T-shirt ruim voldoende, op de Noordzee komt dat niet zo vaak voor. De wind uit het zuidoosten maakt dat het goed vooruitgaan richting Oostende, en dat met een vlakke zee. Puur genieten.
De uitstap in de namiddag is wel wat spannender. We moeten om 14h30 uitvaren, maar rond 16-17h wordt onweer verwacht. Hoe hevig zal het worden? We beslissen om preventief toch maar met een reef te starten. De grote Genua zorgt voor voldoende power en kunnen we snel inrollen indien nodig. De zuidoostenwind is al omgeslagen in westenwind, aanvankelijk een 10 knopen. Iets laterer valt de wind helemaal weg... De stilte voor de storm? Lang hoeven we niet te wachten, 10 minuutjes later lopen we 7 knopen met een strakke 5 Bft. We blijven in het westen zoeken naar tekenen van het nakende onweer... we zien wel meer en meer wolken, maar donkere pakken blijven uit. Boven land wordt het wel donkerder. Uiteindelijk beslissen we terug Oostende binnen te varen, kwestie van niet in een onweer op het water te zitten. Onze timing blijkt perfect, tijdens het aanmeren vallen de eerste druppels en terwijl we genieten van een glaasje champagne barst het onweer los boven Oostende.
Na het onweer en lekker dineetje in Oostende konden we genieten van een lekkere 5 Bft, een relatief vlakke zee en een mooie zonsondergang.  • Comments(0)//nieuws.sailflow.be/#post4

One way ticket

KalenderPosted by Chris Thu, June 04, 2015 12:51:39
Op zaterdag 13 juni is er een "one way ticket" zeilinitiatie. Hierbij zeilen we over van Nieuwpoort naar Oostende. Afspraak om 8h30 in Nieuwpoort, we vertrekken om 9h00. Omstreeks 12h - 12h30 komen we aan in Oostende. Op tijd dus om in Oostende te genieten van een lunch in één van de vele restaurantjes langs de kade of wat verse garnaaltjes te smullen die je koopt aan de vistrap.

Inschrijven? Mail naar chris@sailflow.be
... of ga naar onze zeilkalender


  • Comments(0)//nieuws.sailflow.be/#post3

Liberty!

EvenementenPosted by Chris Thu, June 04, 2015 12:44:07
Op 3 juni ging bij het VVW in Nieuwpoort de Liberty Sailing cup door.

Zeven zeiljachten, bestuurd door de medewerkers van Liberty Global, raceten tegen elkaar op een korte baan. Een stevige bries (5Bft) zorgde ervoor dat de teams hard moesten werken... gelukkig onder een stralende zon. Moonlight Shadow eindigde op een verdienstelijke derde plaats.

  • Comments(0)//nieuws.sailflow.be/#post2

Groot onderhoud

De bootPosted by Chris Sun, May 31, 2015 22:18:52
Na 7 jaar intensief gebruik voor charters en winterwedstrijdjes is het deze zomer weer tijd voor een groot onderhoud. In juni gaat de boot al even uit het water om zijn winterbaardje te verwijderen, zodat we ook in juni ons mannetje kunnen staan. Midden juli gaat de boot er een paar weken uit om herstellingen aan de gelcoat te doen. Nadien nog een tweetal dagen polieren en het onderwaterschip schilderen, zodat hij weer "strak in 't pak" zit.

  • Comments(0)//nieuws.sailflow.be/#post1

Zomer 2015

KalenderPosted by Chris Sun, May 31, 2015 22:11:55
In de zomer 2015 hebben we een aantal "open" zeildagen ingepland. Op deze dagen kan je inschrijven voor een zeilinitiatie (drietal uur varen) of eens met de kleine rakkers de zee op in onze formule "Sailing with kids".

Meer details en de mogelijkheid tot inschrijven vind je hier.

  • Comments(0)//nieuws.sailflow.be/#post0